Condair DP

Avfuktningssystem till inomhuspooler samt wellness- och spa-avdelningar.

Condair DP avfuktare för swimmingpooler bygger på en värmepumpsprincip. Den värme som avges av värmepumpkretsen har den ytterligare fördelen att värma upp området kring inomhuspoolen. Detta kan leda till avsevärda besparingar i driftskostnaderna för värmesystemet.

Varför installera ett avfuktningssystem i en inomhuspool?

Det är vanligt med en hög grad av vattenförångning i samband med inomhuspooler, särskilt i kombination med förhöjda lufttemperaturer, vilket leder till hög inomhusluftfuktighet och en tryckande atmosfär.

Utan reglering av fuktigheten kan vistelsen i en inomhuspool kännas oangenäm och det subtropiska klimatet kan leda till hjärt-kärl-problem. Vidare finns risk för att kondens på metallbeslag, ytterväggar eller glasytor kan leda till mögelbildning och korrosion samt orsaka dävenhet. När detta inträffar kan det till slut leda till skador på byggnaden och leda till kostsamma renoveringar och verksamhetsavbrott.

Ett effektivt luftavfuktningssystem som aktivt sänker fuktighetsnivåerna garanterar en angenäm och komfortabel atmosfär för besökare och personal, samtidigt som det bidrar till underhåll av byggnaden.

Fördelar med avfuktning i simbassänger och spaområden:

 

  • Effektiv luftavfuktning med återcirkulation

  • Energieffektivt tack vare värmepumpsprincipen

  • Tystgående fläktar

  • Korrosionsresistent finish

  • Många alternativ för flexibel drift

  

Kanske är du också interesserad av dessa...