Avfuktning för simbassänger och ångbefuktning för spa

Varför installera ett avfuktningssystem i en inomhuspool?

Vattenavdunstning från poolytan i kombination med höga lufttemperaturer kan ge förhöjda luftfuktighetsnivåer inomhus och en känsla av tryckande värme. Detta är både obehagligt för besökare och personal samt skadar byggnadens inre.

Att upprätthålla en optimal luftfuktighet i inomhuspoolområdet är viktigt för att undvika kondens på väggar, problem med korrosion och för att ge en hälsosam njutbar miljö. Korrosion och mögelbildning kan framför allt uppstå runt "kalla fläckar", såsom glasytor, metallkomponenter och ytterväggar, där vatten lättare kondenserar.

Avfuktning är ett effektivt och ekonomiskt sätt att avlägsna fukt från luften. Condair erbjuder ett brett utbud av avfuktningsutrustning som vi skräddarsyr för din pool.

Wellness med hjälp av ångbefuktning

Många hotell och hälsoklubbar erbjuder spafaciliteter som bastu och ångbad för deras besökares välbefinnande. Att ta ett ångbad har positiva hälsoeffekter. Det lindrar reumatiska smärtor och spänningar, kan ge omedelbar lindring från andningsproblem, hjälper till att göra huden mjukare och aktiverar immunförsvaret.

Ånggenerering kan startas med en knapptryckning och kabinen värms upp. Ångan kan ses och kännas med hjälp av frisk luft som cirkulerar inne i rummet.

Condair erbjuder ånggeneratorer av hög kvalitet och moduluppbyggd, vilket gör det möjligt att passa varje kunds behov. Ett användarvänligt styrsystem möjliggör styrning av ångbadet och bastun samtidigt och är oberoende av varandra.

Behöver du hjälp med att avfukta poolrum eller ångbefukta spa/bastu?

Condair reglerar luftfuktighet i ett antal andra branscher ...