Datacenter befuktning och evaporativ kylning

Datacenter befuktning och evaporativ kylning

Datacenter säkras mot statisk elektricitet med luftbefuktning

Det behövs luftbefuktare i datorhallar för att undvika att servrarna skadas av elektrostatisk urladdning och för att uppnå effektiv evaporativ kylning till låg kostnad.

För befintliga datorhallar rekommenderar ASHRAE en daggpunkt på 5,5 °C vid en relativ luftfuktighet på 60 % och ett tillåtet intervall på 20–80 % relativ luftfuktighet. I större delen av världen krävs befuktning för att uppfylla dessa villkor.

Ökad kapacitet i serverrum med befuktning

Luftbefuktare används ofta tillsammans med kylaggregat, antingen för att öka kylkapaciteten med evaporativ kylning eller för att till låg kostnad befukta inomhusluften extra genom att tillsätta vatten i den stora mängd luft som passerar genom datorhallens ventilationssystem.

I tempererade klimat, där kylaggregat ensamma inte kan upprätthålla önskat inomhusklimat året runt, ger adiabatiska luftbefuktare extra kylning under varma dagar. Detta ökar ventilationssystemets drifttid utan beroende av konventionella DX-kylsystem.

Energieffektiv evaporativ kylning till datacenter

På kallare orter, där många nya datorhallar byggs, kan adiabatiska luftbefuktare med fördel användas för att tillsätta stora mängder vatten i den inkommande luften. Värme från datorhallens servrar används för att värma den inkommande luften före befuktning. Detta ökar den relativa luftfuktigheten och sänker samtidigt temperaturen till önskad nivå. På detta sätt uppnår du energibesparande evaporativ kylning till ditt datacenter. 

Ladda ner vår broschyr om befuktning i datacenter.


Fördelar med att samarbeta med Condair i datorhallsprojekt:

  • Omfattande global expertis genom samarbete med många datorhallsoperatörer
  • Brett produktutbud som i detalj uppfyller de krav som ställs av datorhallar.
  • Fuktregleringslösningar med låg energiförbrukning sänker driftkostnaderna och ger bättre fuktstyrning
  • Omfattande tjänsteutbud i form av expertrådgivning, konstruktion, leverans, installation, idrifttagning, underhåll och reservdelshantering, från en och samma leverantör
  • Innovativa och beprövade lösningar
  • Upprätthållande av förhållanden enligt ASHRAE:s rekommendationer, förebyggande av statisk uppladdning, billig kylning och fuktighetsreglering
 
Globala lösningar för datacenter inom befuktning och evaporativ kylning
Förbättra fria med Condairs adiabatiska luftfuktare
Condair har ledande teknik och service för datacenter projekt

För mer information om ESD-reducering i ditt datacenter, kan du kontakta oss på +46 83 88 300 eller via vårt kontaktformulär.

Condair reglerar luftfuktigheten i datacenter med evaporativ kylning ...