Bagerier

Luftfuktighet i bagerier

I bagerier har rätt luftfuktighet en viktig påverkan på både produktkvaliteten och den färdigbakade produkten.

Om de relativa luftfuktighetsnivåerna (RH) är för höga eller låga, kommer luften bli för fuktig eller torr. Att upprätthålla en balanserad luftfuktighet är avgörande, då denna applicering utsätter produkter för atmosfäriska förhållanden under bakprocessen och inte enbart under förvaringen.

Reglerad luftfuktighet inomhus

Beroende på storleken på miljön kräver vissa bagerier befuktare med större belastningskapacitet. Condair har en högeffektiv luftbefuktare lämplig för alla krav, med alla typer av befuktningsteknologi tillgänglig för dig, från gas- och / eller elektriskt driven befuktning till adiabatisk kylning. Med ett system installerat som passar bageriets förutsättningar är det lätt att uppnå exakt kontrollerad relativ luftfuktighet för att säkerställa att luftkvaliteten främjar de bakade produkterna.

Säkerställ friska och bekväma medarbetare

Med en adiabatisk befuktare eller ett evaporativt kylsystem kan små till mellanstora bagerier och stora fabriker säkerställa att de minskar mjöldammet och håller medarbetarna svala när de ständigt befinner sig nära ugnar eller heta ytor. Detta gör att bagarna och medarbetarna känner sig bekväma. Detta har en viktig effekt för alla som är allergiska mot mjöldamm och ger medarbetarna bättre arbetsförhållanden.


Fördelarna med luftfuktning för bageriindustrin:

  • Minimera produkt- och ingredienssvinn / förstörande (d.v.s. mjölet drar åt sig mer fukt och mer vikt)
  • Maximera vinsterna med konsekvent utseende för kunderna
  • Reglerade luftfuktighetsnivåer för optimalt resultat på produktytorna
  • Minimera mjöldamm, allergier och håll medarbetarna bekvämt svala

Få rätt luftfuktighet i ditt bageri


Skapa visuellt attraktiva produkter för kunderna

Inom bageribranschen behöver företagen ständigt flytta produkter som bröd och andra bakverk som vanligtvis har kortare hylltid. Lämplig luftbefuktning gör att ytor och dekorationer behåller lockelsen och uppmuntrar kunder att vilja köpa produkten. Visuell attraktion spelar en nyckelroll i framgångsrik bageriverksamhet, då produkternas utseende bidrar till försäljningen.

För mer information om luftfuktning i ditt bageri, kan du kontakta oss på +46 83 88 300 eller via vårt kontaktformulär. 


Behöver du mer kunskap om befuktning i bagerier?

Condair hjälper till med luftfuktighet i ett antal livsmedels- och dryckesindustrier...