Torr luft och dåligt inomhusklimat försvagar vårt immunförsvar

14. juni 2018

Ett hälsosamt inomhusklimat förbereder din hälsa och effektiviteten.


Visste du att luften är för torr för nästan hälften av ett normalt arbetsår och bland annat kan detta leda till torra slemhinnor, irriterade ögon, huvudvärk, astma och allergier?

  Den torra luften uppträder speciellt under vintermånaderna. En hälsosam inomhusmiljö är mycket viktigt för vår hälsa och effektivitet, och fler studier visar att torr luft och dålig ventilation kan bidra till att försvaga vårt immunförsvar.

   Om du bor i en byggnad med för torr luft kan du lägga till fukt i inomhusklimatet med hjälp av en luftfuktare. Mängden vatten styrs för att uppnå optimalt inomhusklimat och risken för gener reduceras. Fuktig luft är inte skadlig för inomhusklimatet, och det finns risk för att mögel och svamp uppstår när fuktigheten överstiger 80%. Den optimala luftfuktigheten för människor är 45-55 procent, men luftfuktigheten inomhus är ofta under 30%, vilket gör det nödvändigt att lägga fukt till den omgivande miljön.

   I sin senaste utgåvan sätter Analys Health fokus på konsekvenserna av ett dåligt inomhusklimat och visar bland annat hur människor med astma, allergi eller känsliga luftvägar är extra utsatta för luftvägsinfektioner, om inomhusklimatet inte är optimal. Läs hela artikeln här.

   Tillbaka till nyheter