11.08.2020

Condair RM - en ny, liten och effektiv luftfuktare

Condair lanserar Condair RM, en ny resistent luftbefuktare med låg kapacitet som kan ge upp till 8 kg fukt i timmen. Denna utgångsnivå är idealisk för applikationer som CRAC-enheter i datacenter, MR-rum på sjukhus och avancerad befuktning i bostäder. Den är också utmärkt för att skapa luftfuktighetsstyrning där ett specifikt område i en större byggnad kräver en oberoende styrd luftfuktighetsnivå som tex ett mätrum, klimatrum eller ett teknikutrymme.

Condair RM sänker omkostnaderna för förbrukningsmaterial jämfört med elektrolytiskluftbefuktare då den innehåller en ångcylinder som kan rengöras för att avlägsna kalk, istället för att använda engångscylindrar i plast. Den är därför även en mer hållbar lösning. Condair RM har resistiva värmeelement och kan därför köras på RO-vatten samt vanlig strömförsörjning. RO-vatten är praktiskt taget mineralfritt och därför elimineras nästan kalkuppbyggnaden, vilket förbättrar enhetens serviceeffektivitet ytterligare.

Eftersom resistiva luftbefuktare, som Condair RM, använder ett nedsänkt värmeelement för att skapa ånga, reagerar de snabbare än elektrolytiskluftfuktare, vilka är beroende av vattnets ledningsförmåga. Detta möjliggör för resistiva luftbefuktare att ge en mer noggrann styrning av luftfuktigheten, då de reagerar snabbare på en styrsignal. Condair RM kan erbjuda ± 5% RF-kontroll med kranvatten eller ± 2% RF-kontroll med RO-vatten.

Condair RM styr mineralinnehållet i ångcylinder genom att periodiskt dränera vatten med högt mineralinnehåll och byta det mot färskvatten. Condair RM har ett intelligent vattenstyrningssystem som gör det möjligt att skräddarsy dräneringscykler för kvaliteten på vattenförsörjningen. Hårt vatten medför ökad uppbyggnad av kalk, så dräneringscykler kan programmeras för att minimera servicebehoven. Alternativt i områden med mjukt vatten kan tiden mellan dräneringscyklerna utökas för att minimera vattenförbrukningen och energin som krävs för uppvärmningen av vattnet.

Enheten har mycket kompakta mått, endast 470 mm bred, 350 mm hög med 150 mm djup, vilket gör den perfekt att placera i teknikrum. Den kan monteras på väg eller golv och finns i kapaciteter som spänner från endast 2 till 8 kg/tim, med full anpassning av ångmängden

Tilbaka till nyheter
Ny Condair RM resistiv dampbefugter

Condair RM - resistiv ångfuktare

Resistiv ångbefuktare med låg kapacitet finns tillgänglig i modeller från 2–8 kg/t.

Läs mer

Få expertkunskap för ditt nästa befuktningsprojekt