18.06.2024

Condair Group utökar sin närvaro i USA med ny produktionsanläggning i Richmond, Virginia

PRESSMEDDELANDE FRÅN CONDAIR GROUP


Richmond, Virginia, USA, och Pfäffikon, Schweiz - 18 juni 2024 - Condair Group meddelar idag att man kommer att etablera en ny produktionsanläggning i Richmond, Virginia, USA, vilket är ett strategiskt steg för att förbättra närheten till kunderna och stärka sin position på den amerikanska marknaden.

Som pionjär inom luftbefuktning, avfuktning och evaporativ kylning har schweiziska Condair Group som mål att stärka sin verksamhet inom evaporativ teknik i Nordamerika. Condair inser vikten av kundnärhet och effektivitet i leveranskedjan för att driva framtida tillväxt och har därför valt Richmond, Virginia, som plats för sin nya produktionsanläggning.

Den nya anläggningen på 37.000 m2 (400.000 ft2) i Richmond, som ligger på 23 hektar (57 acres), ska enligt planerna tas i drift i början av 2025 och beräknas sysselsätta cirka 180 personer. Dessutom planerar Condair att flytta sin nuvarande produktionsverksamhet från Center, Texas, till Richmond 2026.

Oliver Zimmermann, VD för Condair Group, uttryckte förtroende för flytten och sa:

"Vi är fast beslutna att vara en pålitlig partner för våra kunder och samtidigt främja vårt företags tillväxt. Etableringen av anläggningen i Richmond kommer inte bara att stärka vår produktionskapacitet utan också underlätta ett närmare samarbete med våra kunder, särskilt inom datacentersektorn. Tillsammans med våra befintliga anläggningar i Racine, Wisconsin, USA, och Ottawa, Kanada, stärker vi Condairs nätverk för att bättre kunna betjäna våra kunder över hela kontinenten."


Om Condair Group
Condair Group, grundat 1948 och baserat i Schweiz, är världsledande inom luftfuktning, avfuktning och evaporativ kylning. Med stöd av vetenskapen utvecklar vi individuella helhetslösningar som kunderna kan lita på genom hela livscykeln.

Med optimal luftfuktighet ökar vi produktiviteten och skapar hälsosammare byggda miljöer. Condair Group har produktionsanläggningar i Europa, Nordamerika och Kina, egna försäljnings- och serviceorganisationer i 23 länder och representanter på 50 platser över hela världen.
För ytterligare information, besök www.condairgroup.com

Kontaktpersoner för media:

Media i USA
Horace Wynn - horace.wynn@condair.com
Scott Stanfield - scott.stanfield@condair.com

Internationella medier
Oliver Zimmermann - oliver.zimmermann@condair.com
+41 55 416 61 11


Tillbaka till nyhetsöversikten

Condair Groups nya produktions-anläggning på 37.000 m2 i Richmond, Virginia, USAVill du veta mer?

Kontakta oss


Behöver du hjälp med att välja rätt befuktare för ditt projekt?

Se våra utvalda referenser...