RO-A omvänd osmos-anläggning 

Condair RO-A levererar förbättrad vattenkvalitet som ger högre effektivitet vid luftbefuktning. Anläggningen är en kompakt plug'n'play-lösning som lätt kan installeras med alla anslutningar överst på kabinettet. 

Effektiv hantering av kalk och mineraler

Omvänd osmos (osmosis - RO) är en effektiv och ekonomisk metod till att ta bort kalk och mineraler från vattnet. Genom att ta bort mineralerna från luftbefuktarens inloppsvattnen undviker man i stort sätt den kalkbeläggning som annars byggs upp i systemet. Detta reducerar både underhåll och energiförbrukning.

RO-A ger många olika fördelar

Condair RO-A är utvecklat speciellt med hänsyn på att ge drift-, energi och undehållsmässiga fördelar för luftbefuktare. Vid användning av RO-A behöver inte ångbefuktarens ångcylinder regelmässig tömning. Därför kräver det mindre energi att upprätthålla vattnets temperatur. Då vattentemperaturen är jämn, är ångeffekten också jämn, vilket ger noggrannare fuktighetskontroll. Vid användning av resistiva ångbefuktare tillsammans med RO-A vatten, kan det uppnås en kontroll på  ±1 % RH.

Fördelar och funktioner med Condair RO-A

  • Eliminera i stort sätt uppkomst av kalkbeläggning i luftbefuktare

  • Hög vatteneffektivitet: 50% g vatteneffektivitet: 50 % återvinningsgrad

  • Minskar både tid och kostnader för underhåll

  • Reducerar energiförbrukningen

  • Möjliggör noggrann fuktighetskontroll

  • Förlänger livslängden för luftbefuktaren

   

Behöver du hjälp med att hitta rätt lösning för ditt projekt?

Kanske är du också intresserad i...