Världens största utomhusanläggning för luftkonditionering

Världens största utomhusanläggning för luftkonditionering

Tack vare evaporativ kylning från Condair kan miljontals pilgrimer njuta av ett behagligt klimat mitt i den saudiarabiska hettan. Vart och ett av de 250 parasollerna skuggar ett område på cirka 600 m².

Extrema förhållanden förbättrad med kylning från befuktning

Medina är ett viktigt mål för muslimska pilgrimer och i staden finns en av världens största moskéer. Miljontals muslimer ger sig ut på pilgrimsfärd till den saudiarabiska staden, som är varm och torr året runt. Av hänsyn till besökarnas bekvämlighet har stora parasoll ställts upp för att ge skugga från solen.

Utomhustemperaturen sjunker 10 °C med befuktning

Hans majestät kungen av Saudiarabien valde Condairs metod med evaporativ kylning. Condair levererade en lösning som har kapacitet att fördela 50 000 liter vatten i timmen.

Detta ger en behaglig och märkbar sänkning av temperaturen på upp till 10 °C i hela det 15 hektar stora utomhusområdet, där temperaturen annars kan stiga till 50 °C i skuggan.

Speciellt utvecklad kylvätska

Condair utvecklade en pumpstation som gick att integrera med de stora parasollen. Dessa pumpstationer är monterade på 6 meters höjd, direkt under lamparmaturerna. Condair levererade dessutom de munstycken som monteras på fläktarna och sprider det finfördelade vattnet.

Du kan ladda ner en utskriftsvänlig version i pdf här.

Mer om evaporativ kyla och luftbefuktning...